Top 9 Greseli Financiare de evitat în timpul Divorțului

Share:

Aflați cum să luați cele mai bune decizii financiare în timpul divorțului.

În timpul divorțului, veți fi confruntat cu multe decizii care vă pot afecta securitatea financiară. Acest articol prezintă cele mai frecvente greșeli financiare pe care le fac sotii și oferă sfaturi despre cum să le evitați. Poate va simți confortabil să vă ocupați singur de unele dintre aceste aspecte, dar cu multe dintre ele, este esențial să găsiți sfaturi financiare de la un profesionist.

1. Ignorarea sau subestimarea cheltuielilor dvs. Cei mai mulți oameni știu exact cat câștigă în fiecare lună, dar nu pot explica unde se duc banii. Petreceti putin timp să vă scrieți toate cheltuielile și să dezvoltați un buget lunar realist. De asemenea, luați în considerare cuantumul cheltuielilor viitoare, ținând cont de inflație. Dacă ignorați inflația, puteți subestima nevoile viitoare și puteți constata că nu vă puteți menține aceeasi calitate a vieții.

2. Ideea că părintele care are custodia copiilor ar trebui să păstreze casa comuna. Adesea este o decizie foarte emotionala daca trebuie sa pastrezi casa comuna, mai ales cand sunt implicati copiii. Da, ar fi frumos să rămâi acolo unde te simți confortabil și să eviți complicațiile de a te muta, dar sa ramai s-ar putea sa nu fie cea mai bună decizie financiară. Nu contează cât de atașat sunteți de casa dvs., este esențial să fiti realist dacă puteți să vă si permiteți. Dacă renunțați la orice altceva pentru a vă menține casa și apoi constatati că nu puteți acoperi ipoteca, impozitele și întreținerea, veti putea ajunge la probleme financiare grave.

3. Presupunerea că o împărțire egală este o diviziune echitabilă a proprietății. Asigurați-vă că înțelegeți că valoarea unui activ nu este neapărat definită sau limitată de valoarea sa actuală de piață. De exemplu, activele care generează venituri (cum ar fi proprietățile închiriate sau obligațiuni) pot valora mai mult decât valoarea lor de piață. Acceptarea faptului că fiecare soț va primi proprietăți cu o valoare monetară egală nu înseamnă întotdeauna că fiecare soț va primi o parte cu adevărat egală din active în timp. Asigurați-vă că veti compara merele cu mere atunci când negociati activele într-un divort și acordați atenție valorii de impozitare, a valorii actuale și a costurilor tranzacției.

4. Rezolvarea problemelor financiare una câte una. Daca priviti fiecare activ sau sursă de venit separat, nu veti vedea interacțiunea cu impozitele, câștiguri de capital, pierderi de investiții, inflație și multe altele. O negociere corectă începe prin a avea o imagine completă a tuturor finanțelor tale. Odată ce ați făcut acest lucru, veți putea înțelege mai bine modul în care fiecare decizie financiară pe care o luați poate afecta o altă decizie și poate determina cum și când se vor imparti activele.

5. Neputinta de a asigura pensia de intretinere a copiilor. Capacitatea dvs. de a colecta pensia de intretinere pentru copii este la fel de bună ca și capacitatea soțului dvs. de a plăti. Daca acesta se afla in imposiblitate de a o plati, trebuie sa gasiti alte modalitati de refacere a situatiei financiare.

6. Nu înțelegeti răspunderea pentru datorii negarantate. Pentru majoritatea oamenilor, datoria negarantata inseamna creditele bancare. În cele mai multe cazuri, în cazul în care datoria a fost efectuata în timpul căsătoriei, este o răspundere comună indiferent de soțul care a solicitat creditul. Când vă soluționați divorțul, veți împărți responsabilitatea pentru acele datorii. Dar sa nu presupuneți că vreuneia din companiile de credit ii pasa ce va spune conventia dintre dvs. – acestea va pot urmari pe amândoi pentru plata. Cea mai bună practică este de a plăti toate datoriile înainte ca divorțul să devină definitiv.

7. Nu evaluați corect un plan de pensii private. Planul de pensii private este administrat de un fond de pensii și plătește un venit lunar la pensionare. Chiar dacă angajatul trebuie să aștepte până la pensionare pentru a primi plăți, planul de pensii private are valoare astăzi, iar soțul ne-angajat are dreptul la o parte din acea valoare.

8. Aveti așteptări nerealiste privind rentabilitatea investițiilor. Dacă soțul dvs. încearcă să acceptati o anumită investiție deoarece „va crește cu 30% pe an”, ați putea dori să obțineți o opinie profesională. Această investiție ar putea să nu crească deloc sau poate produce rezultate negative. Activele lichide (numerar sau active care pot fi ușor convertite în numerar) pot oferi mai multă siguranță financiară decât investițiile, dintre care multe pot fi riscante. Gândiți-vă de două ori înainte de a accepta investiții în locul unor active mai sigure și mai puțin riscante.

9. Nu evaluati corect necesitatea securității financiare pe termen lung. Dacă vă concentrați numai asupra problemelor imediate de a împărți activele și de a primi pensie de întreținere, fără să înțelegeți cum ar putea să arate lucrurile în 10 sau 20 de ani, vă faceți un mare dezavantaj. S-ar putea să doriți să angajați un planificator financiar pentru a examina orice acord de mediere propus (înainte de al semna) și vă va sfătui cu privire la consecințele financiare pe termen lung.


Share:

Aveți nevoie de ajutorul unui avocat?

Avocat Alina Szilaghi
Dorobantilor 89, bl. X3, sc. 1, ap. 2, Cluj Napoca, CJ, Romania

Call Now Button