Divorț prin acord

Avocat Divorț care asistă clienții din Cluj Napoca și zonele limitrofe de peste 17 de ani.

Divorț prin acord reprezintă o soluție de desfacere a căsătoriei prin care, în fața instanței de judecată, soții își exprimă acordul pentru divorț.

Singura condiție necesară pentru realizarea unui divorț în acest mod este exprimarea acordului in fața judecătorului. Nu există condiții legate de durata căsniciei sau de existența copiilor minori și nici nu se pun în discuție motivele care i-au condus pe soți către decizia de a divorța.

Avocat Alina Szilaghi își sfătuiește mereu clienții să încerce să ajungă la un acord cu soțul/soția în vederea realizării divorțului prin această procedură întrucât costurile emoționale și materiale sunt mult diminuate.

În acest sens, reprezentantul nostru poate demara fie negocieri directe cu celălalt soț, fie pot îndruma părțile către procedura medierii. Atunci când soții ajung la un compromis, avocat Alina Szilaghi redactează contractul de tranzacție și toate celelalte documente necesare în instanță pentru finalizarea divorțului.

Avantajul principal al acestei proceduri este posibilitatea de a separa divorțul de celelalte cereri care se discută, de regulă, odată cu desfacerea căsătoriei, precum este problema custodiei copiilor minori rezultați din căsătorie sau problema realizării partajului.

Cu alte cuvinte, soții pot divorța imediat și, ulterior, instanța va decide cu privire la problemele unde nu există acord. Evident, soții se pot înțelege și cu privire la minori, la bunuri și la alte aspecte financiare concomitent cu divorțul, avocat Alina Szilaghi asistându-vă în realizarea unor tranzacții  reciproc avantajoase pentru soți.

Trimiteți un mesaj

Completați forma de contact cu informații despre situația dumneavoastră și vă răspundem în maxim 24h.

Leave this field blank

Lista Servicii

Divorț; Consultanță juridică în materia de divorț; Negociere pentru stabilirea divorțului prin acord; Redactare acțiune de divorț și cereri accesorii privind numele soțiilor după divorț, exercitarea autorității părintești, locuința minorului, etc; Redactare întâmpinare / reconvențională la acțiunea de divorț; Asistență și reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești; Ordin de Protecție; Consultanță juridică de specialitate; Redactare cerere ordin de protecție; Asistență și reprezentare în fața instanței de judecată; Partaj; Negociere pentru stabilirea partajului prin acord; Consultanță juridică în probleme specifice partajului; Asistență și reprezentare juridică în partajul bunurilor comune; Redactare acțiune / întâmpinare / cerere reconvenționala partaj; Împărțirea bunurilor comune în timpul căsătoriei sau după desfacerea acesteia; Redactare de tranzacții; Obținere Acte; Obținere copie legalizată după hotărârea de divorț, de stabilire pensie de întreținere, stabilire domiciliu minor etc.; Obținere acte de stare civilă (certificate de căsătorie, de naștere, celibat etc.); Apostila; Acțiuni diverse; Redactare și susținere acțiune în stabilirea / tăgăduirea paternității copilului din căsătorie sau din afara căsătoriei; Redactare acțiune și reprezentare în procedura de încredințare minori; Redactare și susținere acțiune de stabilire domiciliu minor; Redactare și susținere acțiune de punere sub interdicție sau curatela; Recunoașterea în România a sentințelor pronunțate în străinătate – Exequator.

Aveți nevoie de ajutorul unui avocat?

Aveți nevoie de ajutorul unui avocat?

Avocat Alina Szilaghi
Dorobantilor 89, bl. X3, sc. 1, ap. 2, Cluj Napoca, CJ, Romania

Call Now Button