You cannot copy content of this page

Zece lucruri de făcut dacă divorțul este iminent

Divorțul

Zece lucruri de făcut dacă divorțul este iminent

Zece lucruri de făcut dacă divorțul este iminent 845 447 Avocat Alina Szilaghi

Iată câțiva pași importanți care trebuie luați pentru a vă pregăti pentru un divorț.

Dacă sunteți convins că relatia dvs. este terminata iremediabil și că vă îndreptați spre divorț, aveți de urmat zece pași.

1. Consultați un avocat. Informați-vă despre drepturile și responsabilitățile legale. De exemplu, să presupunem că vă hotărâți să duceți copiii și să locuiți la casa părinților dvs. până când divorțul este definitiv. Din punct de vedere juridic, mutarea în casa părinților dvs., chiar temporar, ar putea fi o greșeală uriașă.

2. Efectuati copii documentelor. Treceți prin documentele de familie și faceți copii ale tuturor lucrurilor pe care le puteți găsi: declarații bancare, registre de verificare, declarații de investiții, declarații de pensionare, manuale de beneficii ale angajaților, polițe de asigurare de viață, documente ipotecare, certificatul de imatriculare al autovehicolului etc. Dacă soțul / soția dvs. munceste ca persoana fizica autorizata, este important să strângeți cât mai multe informații despre finanțele afacerii. Faceți copii ale oricăror date financiare stocate pe calculatorul de acasă.

3. Inventariati bunurile din casa si cele detinute. Afișați elementele majore: mobilier, opere de artă, bijuterii, electronice si electrocasnice, automobile etc. Nu uitați să verificați zonele de depozitare ale locuinței și seiful pentru obiecte de valoare.

4. Cunoașteți bugetul și cheltuielile familiei. Dacă este posibil, verificati facturile de anul trecut și scrieți fiecare utilitate, credit ipotecar și alte cheltuieli de uz casnic pentru fiecare lună. Urmăriți sumele de bani pe care le cheltuiți zilnic, astfel încât să puteți să vă asigurați cheltuielile lunare.

5. Determinați cum să gestionați datoriile familiei. Dacă este posibil, determinați ce datorii aveti ca familie și luați în considerare plata acestora înainte de divorț. Alocarea datoriilor maritale între soții divorțați este unul dintre cele mai dificile elemente de negociere. În timp ce faceți bilanțul datoriei, stabiliți dacă o datorie a fost efectuata de un soț sau de catre celalalt înainte de data căsătoriei. Aceasta va fi considerată “datorie non-maritală” și îi aparține soțului care a efectuat-o.

Citiți și:

6. Aflați exact ce câștiguri salariale are soțul / soția. Dacă soțul / soția câștigă un salariu regulat, este ușor să te uiți la o adeverinta de salariu; Dacă soțul / soția dvs. efectueaza activitati independente, deține o afacere sau primește o parte din venit în numerar, faceți tot ce este posibil pentru a ține evidența banilor care intra timp de mai multe luni.

7. Faceți o apreciere realistă a potențialului dvs. de câștig. Poate că nu ați muncit o vreme și v-ați dedicat copiilor. Evaluați care este gradul dvs. de angajare actual și dacă continuarea educației înainte de divorț vă va fi benefica pe termen lung.

8. Examinați-vă propriile datorii. Dacă aveți datorii, încercați să plătiți creditorii înainte de divorț.

9. Salvati bani. Ar trebui să aveți întotdeauna acces la banii proprii. Dacă soțul / soția se îndepărtează și nu mai plateste facturile, va trebui să le plătiți. Dacă sunteți cel care va depune dosarul pentru divorț, veți avea nevoie de bani pentru a va intretine. Începeți să economisiți acum și inițiați procedurile de divorț atunci când ați construit un buget.

10. Puneți-vă copiii în vârful agendei. În timpul procesului de divorț, păstrați rutina copiilor dvs. cât mai normala posibil. Dacă nu puteti fi împreună cu copiii fără sa va certati, creeati un program de timp separat pentru fiecare cu copiii. Rămâneți implicat (sau implicați) în școlile, sporturile și activitățile sociale ale copiilor dvs. Nu vă vorbiți de rău soțul copiilor. Copiii trebuie să fie prioritate în viața voastră.

Call Us

+4 0746 652 986

E-mail

alina@szilaghi.com

© 2019 All rights reserved.
Call Now Button