Declarația privind beneficiarul real nu se mai depune în următoarea perioadă

Share:

Firmele și ONG-urile nu trebuie să-și mai bată capul cu declarația privind beneficiarul real (din Legea contra spălării banilor) pe toată perioada stării de urgență, iar termenul de depunere a declarației anuale (care era în iulie) a fost amânat cu câteva luni.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare prevede, în fapt, două chestiuni privitoare la declarația privind beneficiarul real, obligatorie pentru numeroase companii și ONG-uri din țară, în baza Legii nr. 129/2019:

  • pe de-o parte, amânarea termenului de depunere anuală a acestei declarații (iulie pentru anul acesta) – noul termen va fi peste trei luni de la ieșirea din starea de urgență;
  • pe de altă parte, nu este necesară depunerea declarației pe toată perioada stării de urgență, în acele cazuri când declarația se depune, conform legii, pentru alte situații – e vorba de depunerea ocazională, atunci când se fac diverse modificări în persoana beneficiarului sau când se înregistrează o firmă sau un ONG.

Prevederile ordonanței se aplică atât pentru firme, cât și pentru asociații și fundații.

Despre Avocat Alina Szilaghi
Cu o vastă experiență în gestionarea celor mai mari și mai complexe operațiuni comerciale, oferind totodată clienților o abordare personalizată și un nivel ridicat de experiență practică. De la înființarea unei societăți și până la activități într-un domeniu de reglementare nefamiliar, Avocat Alina Szilaghi deține cunoștințele și know-how-ul necesar într-o piață emergentă și post-emergentă. Acordă consultanță juridică pentru numeroase corporații internaționale în vederea structurării și negocierii de tranzacții de amploare din toate domeniile de activitate, fiind implicați în operațiuni contractuale precum asocierile în participațiune, transferul activelor și al fondurilor de comerț, contracte transfrontaliere, externalizare, proiecte de tip greenfield/brownfield, contracte de intermediere/distribuție sau contracte de licență. Serviciile de asistență juridică asigurate de Avocat Alina Szilaghi acoperă înființarea de societăți comerciale și organizații non-profit, divizări și restructurări, guvernanță corporativă, protejarea acționarilor minoritari, obligații statutare, consultanță corporativă generală, societăți cu regim special, structura acționariatului, aspecte privind capitalul social și finanțarea corporativă, împreună cu temeiurile contractuale specifice fiecărui tip de tranzacție.


Share:

Aveți nevoie de ajutorul unui avocat?

Avocat Alina Szilaghi
Dorobantilor 89, bl. X3, sc. 1, ap. 2, Cluj Napoca, CJ, Romania

Call Now Button