You cannot copy content of this page

Infiintare firma de exploatare forestiera in Romania

Inființare firmă de exploatare forestieră în România

Cabinetul de avocat Alina Szilaghi oferă servicii complete de asistență și reprezentare în materia inființării unei firme de exploatare forestieră în România.

Infiintare firma de exploatare forestiera

De cele mai multe ori, forma juridica pe care o adopta firmele de exploatare forestiera este aceea a unei societati cu raspundere limitata (SRL).

Determinarea formei juridice a viitoarei dvs. societati de exploatare forestiera reprezinta primul pas in acest proces. In etapa urmatoare, este necesar sa stabiliti anumite aspecte determinante in functie de necesitatile dvs., si anume: sediul social, numarul de asociati, cota fiecarui asociat, durata functionarii socidetatii, valoarea capitalului ori desemnarea unui administrator si determinarea modurilor de dizolvare si de lichidare a societatii.

Prima si cea mai importanta masura formala pe care trebuie sa o adoptati pentru constituirea unei firme de exploatare forestiera este inregistrarea acestei firme in Registrul Comertului. Aceasta inregistrare presupune urmatoarele actiuni prealabile:

  • verificarea disponibilității și/sau a rezervării denumirii – de regulă, este recomandat să alegeți trei variante de denumire în ordinea preferințelor dvs.

Cabinet de avocat “Alina Szilaghi” vă stă la dispoziție în procesul de verificare la Registrul Comerțului a trei variante de denumire, prin achitarea costului unei singure cerei, în scopul de a facilita demersurile de înregistrare a societății dumneavoastră.

  • stabilirea obiectului de activitate a societății – este obligatoriu să stabiliți un obiect de activitate principal al societății pe care urmează să o înființați, analizând categoriile de activități cărora le sunt atribuite coduri CAEN.

In situatia dumneavoastra, va trebui sa alegeti codul sau codurile CAEN din grupa 02, intitulat Silvicultura si exploatare forestiera. Aceasta grupa de coduri cuprinde urmatoarele clase:

021 Silvicultura si alte activitati forestiere

022 Exploatarea forestiera

023 Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontana

024 Activitati de servicii anexe silviculturii

  • întocmirea actului constitutiv.

Legea nr. 46/2008 republicata in 2015, si anume Codul Silvic, stabileste necesitatea obtinerii unor anumite autorizatii pentru derularea activitatii de exploatare forestiera si prelucrarea lemnului rotund.

Astfel, aceasta lege prevede faptul ca exploatarea masei lemnoase se realizeaza numai dupa obtinerea autorizatiei de exploatare si predare a parchetului. De asemenea, exploatarea masei lemnoase se poate intreprinde numai de catre operatorii economici care au fost atestati de catre comisia de atestare. Aceasta comisie functioneaza in cadrul asociatiei patronale si profesionale din domeniul forestier care este recunoscuta la nivel national.

Autorizatia de exploatare este eliberata de catre ocolul silvic care asigura administrarea sau serviciile silvice.

In egala masura, activitatile de prelucrare a lemnului rotund in instalatii sau utilaje care apartin persoanelor juridice poate avea loc tot cu obtinerea unei autorizatii a persoanei juridice, precum si a instalatiilor si a utilajelor de catre o comisie constituita in acest sens.

Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestiera isi desfasoara activitatea in cadrul Asociatiei Patronale a Forestierilor din Romania.

Pentru a putea obtine certificatul de atestare, persoana juridica detine obligatia de a depune la secretariatul Comisiei un dosar care trebuie sa contina anumite documente prevazute de catre lege.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Solicitare Consultanță

Call Us

+4 0746 652 986

E-mail

alina@szilaghi.com

© 2019 All rights reserved.
Call Now Button