You cannot copy content of this page

Românii care obțin venituri în afara țării pot lua un credit în România

Românii care obțin venituri în afara țării pot lua un credit în România

Românii care obțin venituri în afara țării pot lua un credit în România 845 447 Avocat Alina Szilaghi

În jur de 5 milioane de români lucrează în afara granițelor țării, cei mai mulți în Uniunea Europeană. Mulți dintre ei își doresc să acceseze un credit în România. Este posibil acest lucru? Pot românii care obțin venituri în afara țării să ia un credit în România? Ei bine… da, dacă muncesc legal.

Condițiile de obținere a unui credit cu venituri din străinătate sunt multiple și documentația este stufoasă, și nu toate băncile acordă astfel de credite, însă nu este imposibil de obținut.

Principalele condiții puse de bănci la acordarea unui credit cu venituri din străinătate sunt:

 • venituri permanente pe teritoriul țării respective;
 • să ai vechime de cel putin 1 an în țara respectivă;
 • să nu ai restanțe la alte credite.

Pentru creditele imobiliare, unele bănci solicită codebitor care să locuiască în România și să obțină venituri aici. În funcție de bancă, aceste condiții pot varia.

Vârsta maximă a solicitantului creditului sau giranților este la majoritatea băncilor de 70 ani (la sfârșitul perioadei de creditare).

CEC Bank este una din băncile care are ca limită maximă 75 de ani la sfârșitul perioadei de creditare. De asemenea, BRD acceptă girant cu vârsta de până la 74 de ani (la sfârșitul perioadei de creditare), dacă este vorba de un părinte.

Dobânda CEC Bank la creditul imobiliar este de 3.92% (ROBOR 3M + 2,90%), DAE 4.06%. Valoarea creditului poate fi de maximum 2.800.000 ron pe o perioadă de 30 ani.

În cazul BRD, veniturile girantului trebuie să acopere 130% din plata lunară la credit. Dobânda creditului imobiliar la BRD este fixă 6% sau variabilă 3.77% (ROBOR 6M + 2.75%) cu DAE 3.85%. Suma maximă ce poate fi acordată este de 2.000.000 ron pe 30 ani.

Conform calculatorului VreauCredit.ro, cea mai mică DAE la creditul imobiliar în lei, o aveți în prezent la Intesa Sanpaolo, DAE 3.96%. Tot aici, vârsta maximă la sfârșitul perioadei de creditare este de 70 de ani. Valoarea creditului poate fi de maxim 100.000 euro pe o perioadă de 35 ani, avans 20%.

Alte bănci care acordă credite românilor cu venituri din străinătate sunt BCR (DAE 4.10%), Bancpost (DAE 4.16%), Unicredit (DAE 4.24%).

Documentele solicitate de bănci pentru acordarea unui credit cu venituri din străinătate sunt următoarele (acestea pot fi diferite de la bancă la bancă):

 • contract de muncă;
 • carte de identitate;
 • certificat de căsătorie (dacă este cazul);
 • permis de ședere emis de autoritățile competențe din țara respectivă;
 • permis de muncă emis de autoritățile competențe din țara respectivă;
 • adeverință de salariu;
 • extras de cont/fluturaș de salariu în original;
 • documente care să ateste plata impozitelor și taxelor sociale;
 • fișă fiscală.

Documentele trebuie să fie traduse, legalizate și apostilate:

Valoarea maximă a creditului pe care îl poți obține se determină atât în funcție de venitul lunar net și perioada pe care dorești să contractezi creditul, cât și în funcție de gradul de îndatorare admis de bancă.

Call Us

+4 0746 652 986

E-mail

alina@szilaghi.com

© 2019 All rights reserved.
Call Now Button