Pentru datoriile fiscale nu se aplică dobânzi și penalități pe perioada stării de urgență

Share:

Potrivit OUG 29/2020, pe perioada stării de urgență, pentru obligațiile fiscale scadente începând cu 21 martie, neachitate, nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere. Măsura va fi menținută pentru încă 30 de zile de la încetarea stării de urgență.

Conform articolului VII din OUG publicată în Monitorul Oficial nr. 230 din 21 martie. :

“Pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și neachitate până la încetarea, potrivit alin. (4), a măsurilor prevăzute de prezentul articol nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare”.

Ordonanța de urgență a fost publicată astăzi, dată la care a și intrat în vigoare, ceea ce înseamnă că nu vor curge dobânzi și penalități pentru datoriile scadente pe toată perioada stării de urgență, dar nici pentru următoarele 30 de zile după ce încetează starea de urgență pentru toate niciuna dintre datoriile fiscale care devin scadente începând de astăzi pentru că ele nu vor fi considerate restante.

“În acest fel, contribuabilii sunt eligibili să participe, de exemplu, la procedurile de achiziții publice derulate în această perioadă sau să nu li se anuleze diverse autorizații“, a transmis MFP, la momentul când a anunțat prima oară aceste măsuri.


Share:

Aveți nevoie de ajutorul unui avocat?

Avocat Alina Szilaghi
9-17 Dorobantilor Ave.
Cluj Napoca, CJ, Romania

Call Now Button