Vize România

În ultimii ani, România a devenit una dintre cele mai de interes țări pentru imigranții străini. Majoritatea imigranților sunt din China, Republica Moldova si Turcia. Înainte de intrarea României în UE, numărul imigranților era cu mult mai mic, iar majoritatea soseau din Iran, China, Egipt, Turcia, Siria si Iordania. Cei mai multi dintre aceștia erau bărbați care doreau să înceapă afaceri în România și să studieze la universitățile din țară.

Conform statisticilor din 2017 in România erau aproximativ 60.000 de imigranți legali, cei mai mulți dintre ei fiind membri din familia unui român care au venit în țară pentru a își reîntregi familiile. O altă categorie de imigranți sunt cei care studiază la școlile din România. Cea mai mare problemă cu care se confruntă imigranții în România este birocrația, neexistând informații într-o limbă de circulație internațională în instituțiile autorizate.

Totuși, în ciuda creșterii imigrării în România, pentru cetățenii non-UE este încă dificil să găsească o cale sa trăiască în România datorită condițiilor numeroase pe care trebuie să le îndeplinească. De exemplu, aplicația pentru visa, care trebuie depusa la misiunile diplomatice de la birourile consulare ale României din străinătate. Această cerere trebuie să fie însoțită de foarte multe documente care justifică scopul și condițiile de călătorie si dovada a suficiente mijloace de supraviețuire pe durata șederii în țară și pentru plecarea de pe teritoriul României.

AVOCAT ALINA SZILAGHI

Cabinet de avocat Alina Szilaghi oferă servicii complexe de consultanță, asistență și reprezentare în materia obținerii vizelor pentru Romania.

Viza constă în autorizația, materializată prin aplicarea unui colant pe un document de trecere a frontierei de stat valabil sau, după caz, pe fila separată pentru aplicarea vizei, care conferă titularului dreptul să solicite tranzitul aeroportuar, tranzitul ori șederea temporară pentru o perioadă determinată.

Viza dă dreptul titularului de a intra pe teritoriul României numai în situația în care se constată de către organele Poliției de Frontieră că nu există vreunul dintre motivele de interdicție a intrării în România.

Lista servicii:

Asistență privind obținerea Vizei de Afaceri; Consultanță privind obținerea Vizei de Studii; Analiza inițială și evaluarea documentației și pregătirii potențialilor imigranți pentru a determina ce tip de viză este cea mai adecvată; Analiza nevoilor de imigrație a membrilor familiei străinilor angajați pe teritoriul României; Pregătirea tuturor documentelor legale necesare, printre care formulare și scrisori gata a fi semnate de client; Pregătirea dosarelor de viză spre a fi aprobate și eliberarea vizelor; Depunerea in timp util a cererilor de prelungire a șederii; Asistență privind obținerea reședinței permanente și/sau a cetățeniei; Consultanță privind procesul de eliberare a vizei de muncă; Pregătirea angajaților pentru interviuri cu oficiali ai Oficiului Român pentru Imigrări agențiilor guvernamentale și alte instituții de resort, implicate; Consultanță privind călătoria planificată în afara României; Extrădare

Solicitare Consultanță

Call Now Button